dissabte, 26 de juliol del 2014

Primer aniversari





Es compleix un any de la primera publicació d'aquest bloc. La idea de crear un bloc va sorgir de la necessitat de donar sortida a les dades obtingudes durant les exploracions que anàvem realitzant amb la intenció d'ampliar i millorar el Catàleg Espeleològic de Catalunya.

El nucli central de les exploracions està format per membres del Grup d'Espeleologia de Badalona i de l'Espeleo Club de Gràcia, però puntualment també han participat membres d'altres grups: SES-GERS, Centre Excursionista de Begues, E.C. Zaragoza, E.G. L'Hospitalet, EspeleoCorb, SIE-CEA, CE Castellar del Vallès, SIRE-UEC Sants, EGAN i GIEM. Esperem no haver-nos deixat a ningú. Naturalment, estem oberts a col·laborar amb tot aquell interessat.


De bon principi l'objectiu ha estat documentar les cavitats amb fotografies i topografia. En el 60% dels casos hem realitzat una topografia per primera vegada, ja sigui una cavitat ja documentada espeleològicament o bé una de nova. L'altre 40% es tracta de revisions de cavitats ja conegudes.

No hem publicat totes les topografies realitzades, encara temin pendent confeccionar la fitxa d'una vintena de cavitats, però el temps de què disposem no és il·limitat. Pel camí també han quedat algunes cavitats que no hem localitzat.


En total hem publicat 71 notes (dues a la setmana) i més de 400 fotografies. 
Esperem que durant l'any vinent puguem presentar unes xifres similars, però no serà fàcil mantenir aquest ritme.


Per últim volem encoratjar als lectors a deixar els seus comentaris, que de ben segur ens ajudaran a millorar aquest bloc.

RESUM DE LES TOPOGRAFIES PUBLICADES

Topografies
Comarca
Primera(1)
Nova(2)
Total
Alt Penedès
19
19
38
Alt Urgell
1
0
1
Baix Camp
7
1
8
Baix Ebre
1
0
1
Baix Llobregat
4
10
14
Baix Penedès
5
3
8
Berguedà
2
0
2
Conca de Barberà
6
0
6
Garraf
4
6
10
Garrigues
1
0
1
Maresme
2
0
2
Osona
3
1
4
Pallars Jussà
0
1
1
Priorat
0
1
1
Terra Alta
1
0
1
Vallès Oriental
5
4
9





61
46
107

(1) Cavitats de les quals no hi havia cap topografia publicada.
(2) Revisió de cavitats de les quals ja hi habita una topografia.