dissabte, 26 de juliol del 2014

Primer aniversari

Es compleix un any de la primera publicació d'aquest bloc. La idea de crear un bloc va sorgir de la necessitat de donar sortida a les dades obtingudes durant les exploracions que anàvem realitzant amb la intenció d'ampliar i millorar el Catàleg Espeleològic de Catalunya.

El nucli central de les exploracions està format per membres del Grup d'Espeleologia de Badalona i de l'Espeleo Club de Gràcia, però puntualment també han participat membres d'altres grups: SES-GERS, Centre Excursionista de Begues, E.C. Zaragoza, E.G. L'Hospitalet, EspeleoCorb, SIE-CEA, CE Castellar del Vallès, SIRE-UEC Sants, EGAN i GIEM. Esperem no haver-nos deixat a ningú. Naturalment, estem oberts a col·laborar amb tot aquell interessat.


De bon principi l'objectiu ha estat documentar les cavitats amb fotografies i topografia. En el 60% dels casos hem realitzat una topografia per primera vegada, ja sigui una cavitat ja documentada espeleològicament o bé una de nova. L'altre 40% es tracta de revisions de cavitats ja conegudes.

No hem publicat totes les topografies realitzades, encara temin pendent confeccionar la fitxa d'una vintena de cavitats, però el temps de què disposem no és il·limitat. Pel camí també han quedat algunes cavitats que no hem localitzat.


En total hem publicat 71 notes (dues a la setmana) i més de 400 fotografies. 
Esperem que durant l'any vinent puguem presentar unes xifres similars, però no serà fàcil mantenir aquest ritme.


Per últim volem encoratjar als lectors a deixar els seus comentaris, que de ben segur ens ajudaran a millorar aquest bloc.

RESUM DE LES TOPOGRAFIES PUBLICADES

Topografies
Comarca
Primera(1)
Nova(2)
Total
Alt Penedès
19
19
38
Alt Urgell
1
0
1
Baix Camp
7
1
8
Baix Ebre
1
0
1
Baix Llobregat
4
10
14
Baix Penedès
5
3
8
Berguedà
2
0
2
Conca de Barberà
6
0
6
Garraf
4
6
10
Garrigues
1
0
1
Maresme
2
0
2
Osona
3
1
4
Pallars Jussà
0
1
1
Priorat
0
1
1
Terra Alta
1
0
1
Vallès Oriental
5
4
9

61
46
107

(1) Cavitats de les quals no hi havia cap topografia publicada.
(2) Revisió de cavitats de les quals ja hi habita una topografia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, en primer lloc felicitar-vos per la tasca i animar-vos a continuar, a veure si entre tots aconseguim arribar a catalogar totes les cavitats de casa nostra.
Tanmateix voldria fer-vos una observació, seria possible que poguéssiu ajustar la mida del Blog per evitar el haver de desplaçar-se amb la barra inferior per poder llegir el contingut dels textos. Seria d'agrair ja que facilitaria la visualització del Blog.
Felicitats i a continuar amb la tasca.
Francesc Rubinat

Lluís Auroux ha dit...

Enhorabona per l'aniversari. Que en vinguin molts més
Lluís

F. Miret ha dit...

Enhorabona i felicitacions! És d'agrair aquesta iniciativa on es divulguen fitxes recents de cavitats, elaborades de primera mà pels mateixos autors que han realitzat els treballs de camp. A més de les novetats és d'apreciar la documentació complementaria, que s'intueix, que ha estat revisada i estudiada. Tant importar és publicar novetats com rectificar errors que s'arrosseguen a la bibliografia espeleològica impresa, i, també, a l'electrònica.

Anònim ha dit...

Pese a que las cavidades que aparecen en este blog suelen ser en general bastante pequeñas, entiendo que esta labor de catalogación es realmente necesaria, y como se suele decir "alguien lo tenia que hacer". Con lo cual se trata de cuevas poco o nada visitadas que de vez en cuando no dejan de sorprenderme. Enhorabuena a Jordi y compañia por el ingente trabajo que han elaborado y espero continuen por muchos años.

Pepe

Anònim ha dit...

Felicitacions pel primer any de singladura, es un bloc interessant, amb moltes novetats, crec que 'ha fet un lloc entre els blocs d'espeleologia.
Continueu aixi

Jordi García

Anònim ha dit...

Moltes felicitats Jordi i companyia per aquesta feinada important, però poc reconeguda al fer-nos descobrir cavitats de la nostra terra poc o gens conegudes, i que no estan mai a les primeres planes de les revistes especialitzades en espeleologia. Endavant sempre. Antoni Martín (EGAN)